سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۶
هم به فکر نان مردم باشید، هم ایمان شان...

تقارن آغاز به کار دولت یازدهم با چنین ایامی می‌تواند فرصتی نیکو و بهانه ای باشد تا دولتمردان جدید در آغاز کار، با شناخت مطالبات مردم به عنوان ولی نعمتان خویش، در مسیر کسب رضایت خاطرِ مقام معظم رهبری، مراجع معظم تقلید و عموم ملت گام بردارند.

ایام سالگرد شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و باهنر که به حق و به شایستگی به عنوان "هفته دولت" نامیده شده، فرصتی ارزشمند است تا دولتمردان با نگاهی دیگربار به سیره و منش رفتاری و حکومت داری این بزرگان، در راستای خدمت رسانی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هر چه بیشتر و بهتر خود را آماده و مهیا سازند.

تقارن آغاز به کار دولت یازدهم با چنین ایامی می‌تواند فرصتی نیکو و بهانه ای باشد تا دولتمردان جدید در آغاز کار، با شناخت مطالبات مردم به عنوان ولی نعمتان خویش، در مسیر کسب رضایت خاطرِ مقام معظم رهبری، مراجع معظم تقلید و عموم ملت گام بردارند.

در این میان، بی شک روحانیت به عنوان پیشتاز عرصه های انقلابی و خدمت رسانی دینی و فرهنگی، مطالبات و انتظاراتی از دولت دارد. خبرنگار خبرگزاری حوزه با تنی چند از حوزویان به گفتگو پرداخته که چکیده ای از مهم ترین نظرات و دیدگاه های آنان در ادامه می آید.

هدف تنها خدمت باشد و بس!

حجت الاسلام محمد رحمانی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشتم شهریور، ابراز داشت: با روی کار آمدن حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی به عنوان شخصیتی انقلابی و اعتدالی، انتظار می رود که ایشان و وزرای دولت در برنامه های خود طی چهارساله آینده، مصلحت انقلاب و نظام را در نظر گرفته و فارغ از نگاه های سلیقه ای و جناحی، تنها به فکر خدمت به مردم باشند.

وی همچنین افزود: متاسفانه ما در طول بیش از 34 سال گذشته، همواره از افراط و تفریط ضربه خورده ایم و حالا نوبت آن است که از تجربه های تلخ درس گرفته و با وحدت و همدلی به فکر ساختن ایران اسلامی باشیم.

از مباحث فرهنگی غفلت نشود

حسین رضایی منش، طلبه پایه هشتم حوزه نیز با اشاره به این که در حال حاضر مهم ترین مطالبه و درخواست عموم مردم از دولت جدید، بهبود وضع معیشتی و کنترل گرانی و تورم است، خاطرنشان کرد: البته دولتمردان در کنار توجه به مسایل اقتصادی و معیشتی مردم، نباید از رسیدگی به اوضاع فرهنگی و اخلاقی جامعه غفلت کنند.

اهتمام به مقابله با معضل بدحجابی

وی اضافه کرد: هم‌اکنون یکی از مشکلاتی که علما و روحانیون را رنج می دهد، بی توجهی یا کم توجهی مسئولان به مساله مقابله با مظاهر بدحجابی وبی عفتی است و تا زمانی که مسئولانی دغدغه مند و کاربلد از حیث فرهنگی بر سر کار نیایند، این معضل به طور ریشه ای حل نخواهد شد.

هم به فکر دنیای مردم باشیم، هم آخرت                

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد جواد رضوی، از مبلغین پیشکسوت حوزه با اشاره به این که باید در کنار رسیدگی به دنیای مردم به فکر آخرت و دین آن ها نیز بود، اظهار داشت: البته حقاً و انصافاً حوزه های علمیه از دیرباز درد دین و فرهنگ را داشته اند و همواره در راستای حراست و پاسبانی از حریم دین و اعتقادات پیشگام بوده اند.

وی بیان داشت: حوزویان و علما همچنین در عرصه های اجتماعی و اقتصادی نیز فریادگر نیازها و مطالبات توده های ملت بوده اند، اما در شرایط حساس کنونی که تهاجم فرهنگی دشمن به شدیدترین نوع خود رسیده، این انتظار از دولت اسلامی می رود که به طور جدی به نیازهای فرهنگی و دینی جامعه توجه داشته و در این باره از سرمایه گذاری و برنامه ریزی درست و هدفمند غافل نشود.

فرمایش کلیدی امام(ره) را از یاد نبریم

سعید محسنی، طلبه پایه ششم حوزه نیز این گونه به بیان نظر خویش پرداخت: حضرت امام (ره) جمله معروفی دارند مبنی بر این که" خدمت به خلق، خدمت به خداست"، واقعاً این فرمایش امام امت(ره) همیشه باید سرلوحه فعالیت های دولتمردان و مسئولان نظام باشد و بدانند که خدمت به مردم هم تکلیف قانونی و شرعی آن هاست و هم برایشان عبادت محسوب می شود.

معیارهای دولتمرد نظام اسلامی

وی اضافه کرد: پاکدستی، صداقت با مردم ، خدمت گزاری بی منت، پایبندی به اصول و ارزش ها و تلاش در مسیر تحقق عدالت از جمله ویژگی ها و معیارهای کارگزار نظام اسلامی است که امیدواریم همه دولتمردان و کارکنان محترم دولت در این راستا همه تلاش خویش را بکار گیرند.

دولتمردان اعتمادسازی کنند

امین محتشمی، طلبه خارج فقه حوزه نیز با اشاره به این که خدمت‌گزاري بهتر و رفع مشكلات كشور، انتظار مردم از دولت يازدهم است، هر چند مردم نسبت به نظام و مقام معظم رهبری و مسئولان قوا معتقد و حامی هستند اما به هر حال باید این فضای اعتماد بخشی میان مردم و مسئولان هرچه بیشتر تقویت شود.

ساده زیستی آری، تجمل گرایی هرگز!

وی یادآور شد: یکی از انتظارات مهم مردم از دولتمردان این است در شرایطی که مردم در اوضاع و احوال سخت اقتصادی به سر می برند، آن ها از تشریفات و تجمل گرایی به شدت بپرهیزند و همواره ساده زیستی امام و رهبری را الگوی خود قرار دهند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی همچنین خاطرنشان کرد: بی شک علاقه و اقبال مردم به اسوه های برتر دولت  همچون شهیدان رجایی و باهنر، به دلیل تلاش‌های پیگیر، ساده‌زیستی و خدمات بی‌منت آنها بوده است و این که در همه شرایط با مردم صادقانه و متواضعانه برخورد می کردند. امروز این الگوها فراروی مسئولان دولت به ویژه رییس جمهور و وزرا قرار دارد.

خدمت رسانی مسئولان؛ لازمه خلق حماسه اقتصادی

حجت الاسلام سید محسن موسوی، از مبلغین جوان حوزه نیز با اشاره به این که مردم در 24 خردادماه امسال با حضور باشکوه خود در انتخابات، حماسه سیاسی را به بهترین شکل خود محقق ساختند، گفت: اینک از مسئولان و دولتمردان جدید انتظار می رود کارهای ناتمام دولت های قبلی را به سرانجام مطلوب رسانده و به این شکل، باعث شکل گیری حماسه بزرگ اقتصادی در کشور شوند.

زیرساخت های حوزوی و دینی تقویت شود

وی که بنابر گفته خویش، بیش از 4 ماه از سال را در ایام تبلیغی و سفر به مناطق مختلف کشور به سر می برد، در ادامه بیان داشت: یکی از انتظارات از دولت جدید آن است زیرساخت های لازم برای تبلیغ دین را آماده کرده و از سویی با توجه به نیاز مردم نقاط مختلف به روحانیت، امکانی فراهم کند مدارس علمیه و مراکز دینی در سراسر کشور ایجاد و یا تقویت شود.

لزوم احداث مسجد و خانه عالم در نقاط مختلف

این فعال حوزوی تاکید کرد: در یکی از روزنامه ها به نقل از یکی از مسئولان امور مساجد می خواندم که در حال حاضر در کشور با کمبود حدود 10 هزار مسجد روبرو هستیم که طبعاً دولت باید در ایجاد بخش قابل توجهی از این نیاز، خیرین و نیز متولیان امور مساجد را یاری کند.

وی افزود: یکی دیگر از نیازها در همین خصوص ، اهتمام به ایجاد خانه های عالم در مناطق مختلف است تا روحانیون به خوبی بتوانند به امور تبلیغی و دینی بپردازند و نسل جوان کشور را بیش از پیش مورد هدایت به سوی تعالی و نور معارف اهل بیت(ع) قرار دهند.

فکری برای گرانی و بیکاری شود

رضا پوررستمی، یکی از طلاب شاغل به تحصیل در پایه هفتم حوزه است که به بیان نظرات خود پرداخت. او نیز با اشاره به مشکلات و دغدغه های اقتصادی و معیشتی مردم، گفت: حل مشکل بیکاری جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی امروز به یکی از مهم ترین مطالبات نسل جوان از دولت یازدهم تبدیل شده که امیدواریم دولت جدید در سایه تدبیر و برنامه ریزی درست بتواند در این خصوص قدم های خوبی را بردارد.

حفظ عزت ملی در تعاملات خارجی

وی اضافه کرد: البته در حوزه مسایل خارجی نیز ما نیاز جدی به تعامل سازنده با دنیا داریم، اما باید مراقب باشیم در این تعامل و ارتباط گیری ، مقهور قدرت های سلطه گر و تبلیغات آن ها نشده و عزت و کرامت ملی خود را حفظ نماییم.

دو توصیه مهم طلبه جوان

این طلبه جوان و آشنا با مباحث روز جامعه در لابلای صحبت های خود به نکته ظریفی نیز اشاره کرد و ابراز داشت: اگر دولت جدید می خواهد در کار خود موفق باشد و رضایت مردم و رهبری را کسب کند باید به دور از حاشیه های سیاسی و تنش های جناحی، تنها در اندیشه خدمت به اسلام و مردم باشد. از سویی باید از شعارزدگی و سردادن وعده های غیرممکن به شدت بپرهیزد؛ چرا که این کار جز ناامید کردن مردم و بی اعتمادی آن ها به دولتمردان،  نتیجه دیگری در پی ندارد.

گزارش: سید محمد مهدی موسوی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha